Skip to main content

Dieter Rams sa en gang at «godt design er så lite design som mulig». Maksimalisme utfordrer dette ved å omfavne en «mer-er-mer» tilnærming. Denne dristige stilen, preget av høye grafikker, dopaminfarger og eksplosiv typografi, har blitt en overordnet trend på internett og ser ikke ut til å avta. For å se hvordan din bedrift kan implementere denne trenden, sjekk ut våre tjenester​.

Den estetiske appellen

Maksimalisme appellerer spesielt til forbrukervare-, mat- og drikke-, og fremvoksende merker som retter seg mot yngre publikum. Et eksempel er Øyafestivalens vellykkede rebranding som demonstrerer denne stilen med et sterkt visuelt ståsted som engasjerer og imponerer. Det er en stil som bryter gjennom støyen og møter kundenes etterspørsel med sin dristighet og kreativitet.

En trend i utvikling

Maksimalisme har også født en rekke mindre, identifiserbare subtrender som 80-tallsinspirert retroglamour. Dette vises i individuelle nettstedelementer så vel som i komplette merkevarer. I 2024 forventes det at maksimalisme vil fortsette å utvikle seg og finne nye stilistiske uttrykk for å tilfredsstille både designere og klienter.

Fremtidens nettsted

Når vi ser inn i 2024, er det tydelig at maksimalismens fargerike og livlige tilnærming vil fortsette å forme webdesign. Med sin evne til å fange oppmerksomhet og skape minneverdige opplevelser, representerer maksimalisme ikke bare en stil, men en bevegelse mot mer uttrykksfulle og dynamiske digitale rom. Ta kontakt med oss hvis du vil høre mer om hva vi kan skape for deg.

Denne artikkelen er delvis skrevet en KI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Reboot før publisering.